Lyssnarbrev

05.11.2017 15:39

Kära Webnodeanvändare,
Blanketten "Kontakta oss" fylldes i på din hemsida https://www.sverigekanalen.com/kontakta-oss/

Blankettpost:

 Datum:

04.11.2017 23:15

Namn:

Masse

E-post:

 

Ämne:

Politiskt Orakel

Meddelande:

Håkan Juholt säger till SvD att han förutspår

undergången för svensk demokrati och han

tänker inte besöka Sverige de kommande åren.

 

Håkan Julholt som flytt Sverige för ett uppdrag som ambassadör på Island varnar för att Sverige håller på att bli en teknokratisk diktatur där folk dresseras till att underkasta sig experter. Ungefär så sa Juholt i en intervju för SvD i lördags. Nu är svenska ministrar upprörda igen.

 

Hur tar man sig ur denna träldom?

 

För att ta sig ur denna måste man ta sig ur vanan, menar La Boétie. Den som känner friheten avstår inte från denna om inte tvingad eller våldförd. Men de som aldrig känt friheten

"tjänar utan tanke och gör gärna det som deras fäder bara skulle gjort av tvång. Huvudskälet till att människor tjänar frivilligt är att de föds som slavar och uppfostras som sådana."

 

Som La Boétie preciserar: "man saknar aldrig det man aldrig haft". Det är inte så att den nyförslavade förlorat sin vilja, det är istället så att han riktar in den mot träldomen: folket vill, som offer för ödet, för en förtrollning, tjäna tyrannen. Det är faktiskt så, menar La Boétie, att tyrannens förmåga att härska bara upprätthålls genom de enskildas samtycke. Utan detta vore härskaren intet:

 

"var fast beslutna att inte mera tjäna, och ni är fria".

 

Människorna är ansvariga för sin underkastelse under makten. Med andra ord, tyranniet vilar mindre på förtryck och mer på att frivilligt avhända sig friheten.Med vänliga hälsningar,
Team Webnode